Τεχνικά Άρθρα

Τί είναι το Φίλτρο σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter / Partikelfilter);
Το Φίλτρο Σωματιδίων DPF είναι ένα μέρος του συστήματος της εξάτμισης (απαγωγής καυσαερίων) των diesel αυτοκινήτων , το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κρατάει (παγιδεύει) την κάπνα/αιθάλη και να περιορίζονται με αυτόν τον τρόπο τα αιωρούμενα μικρο-σωματίδια.

Πού βρίσκεται το Φίλτρο Σωματιδίων DPF;
To Φίλτρο Σωματιδίων DPF βρίσκεται μετά από τον καταλύτη του αυτοκινήτου ή σε αυτοκίνητα νεότερης τεχνολογίας ενσωματωμένο με τον καταλύτη.

Αντικατάσταση-Καθαρισμός-Ανακατασκευή Φίλτρου Σωματιδίων DPF: Τί συμφέρει;
Το Φίλτρο Σωματιδίων DPF είναι σχεδιασμένο να κρατάει την κάπνα και να μην την απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή (ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινήτου) θα βουλώσει.
Η καλύτερη λύση για το αυτοκίνητό σας είναι η αντικατάσταση του με ένα καινούριο ανταλλακτικό. Με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία του αυτοκινήτου επανέρχεται στο κανονικό. Οι τιμές που προσφέρουμε για τα καινούρια φίλτρα σωματιδίων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε σύγκριση ακόμα και με το κόστος ανακατασκευής ή καθαρισμού.
Η λύση της ανακατασκευής που προσφέρεται από την εταιρία μας προτείνεται μόνο στις περιπτώσεις που το καινούριο ανταλλακτικό δεν είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούμε μόνο καινούρια στοιχεία-μονολίθους έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ο καθαρισμός είναι η ύστατη λύση και συνήθως δεν προτείνεται γιατί δεν έχει πάντα σωστό αποτέλεσμα και γιατί είναι σχετικά ασύμφορος από θέμα κοστολογίου.